Kolme maalia

Olen valmistautumassa illan peliin Suomi-Italia. Odotan tasapainoista, tasaista peliä. Ratinan Kreikka-pelin hurmos toivottavasti antaa siivet Suomelle. Sinä-hyvä lukijani-tiedät jo ottelun lopputuloksen. Oma veikkaukseni on joko voitto 2-1 tai tappio 1-2. Edellinen voitto Italiasta on Tukholman olympialaisista vuodelta 1912!

Alkusyksyn tunnelmissa jalkapallo on vahvasti hallinnut ilmatilaa Tampereella. Edelleen on korkeat odotukset Tampereen Ilveksen mitalin väristä. Kultaista haetaan, hopea ei ole häpeä ja pronssistakaan ei jää paha mieli.

TPV otti tärkeän kotivoiton ykkösessä voittaessaan FC Oulun Tammelassa 2-0. On enemmän kuin välttämätöntä että Tampereelta on myös joukkue toiseksi korkeimmalla tasolla.  Viimeiset kotiottelut ovat AC Kajaania ja Kotkan Työväen Palloilijoita (KTP) vastaan. Pukin kasvattajaseura. Ei kun kannustamaan!

Mikä yhdistää eduskuntatyötä ja jalkapalloilua?  Kumpikin on joukkuepeli. Yksin ei pärjää. Itse arvostan reilua peliä, rehtiä toimintaa. Jalkapallossa erotuomari on ylituomari, eduskunnassa puhemies ja viime kädessä kansalaiset. Äänestäjät.

Jatkan työtäni sivistysvaliokunnassa koulutuksen, osaamisen ja kulttuurin asialla. Olen toiminut hallitusohjelmaneuvottelijana. Paljon on hyviä asioita vietävänä eteenpäin – varhaiskasvatus, peruskoulu ja ammatillisen koulutuksen kunnianpalautus, korkeakouluja unohtamatta.

Olen myös perustuslakivaliokunnan uusi jäsen. Arvostettu valiokunta, jonka kautta moni tärkeä laki kulkee, vaikka kaikki eivät ole SOTE:n kaltaisia lakimammutteja.

Kokoomus on uhkaillut hallitusta työllisyyspoliittisella välikysymyksellä. Suoraan sanoen tuntuu hätiköidyltä pintaliidolta. Populismilta!  Kannattaisi odottaa eduskunnalle annettavaa ensi vuoden valtion budjettia. Rinteen hallituksen ”tilille” laittaminen kolmen kuukauden jälkeen ja eduskunnan kahden viikon työn jälkeen ei ole uskottavaa.

Lopuksi. Maassa on vasemmistokeskustalainen hallitus ja oppositiossa jossain määrin sekalainen oikeisto. Kannattaa seurata missä asioissa tämä alkaa konkreettisesti näkymään, asiaan on syytä palata!

Jukka Gustafsson

kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, sd

Artikkeli on julkaistu Tamperelainen-lehdessä 11.9.2019